Torino-AC Milan gestaakt na supportersgeweld op tribunes

De wedstrijd in de Italiaanse voetbalcompetitie tussen Torino en AC Milan is zaterdagavond gestaakt na supportersgeweld in het stadion. Supporters van de thuisclub probeerden net na rust het veld te bestormen uit onvrede met de 3-0 achterstand. De politie greep onder meer met behulp van traangas in.

De wedstrijd werd korte tijd onderbroken, maar de fans bleven amok maken. Toen zelfs de spelers op het veld last kregen van het traangas, gebood de arbiter iedereen naar de catacomben. Uiteindelijk besloot hij het duel na 64 speelminuten definitief te staken.

Uit het vak met Torino-fans werden allerlei projectielen, onder meer stoeltjes, naar het veld gegooid. Supporters die probeerden de sintelbaan rond het veld op te komen, werden door de oproerpolitie hardhandig tegengehouden. Toen de supporters het stadion in Turijn eenmaal hadden verlaten, gingen de ongeregeldheden buiten de arena nog even verder.

,,Dit soort dingen gebeuren alleen in Italië, nooit in Spanje of Engeland'', foeterde vice-voorzitter Galliani van AC Milan in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Serie A. Hij dacht dat er op het veld iets gebeurde dat aanleiding gaf tot het supportersgeweld. ,,Ik zag mensen doelbewust slopen en vechten. Ik vraag me af wat er in hun hoofd omgaat.''

Galliani riep de voetbalwereld op tot actie. ,,De regering heeft haar bijdrage geleverd'', refereerde hij aan een recente wetswijziging, waardoor de politie eenvoudiger hooligans kan oppakken. ,,Nu wij nog. Binnenkort is er een vergadering en we moeten iets doen. De situatie verslechtert. Ook bij Como en Cagliari liep het al uit de hand. We moeten nu handelen.''

De Nederlandse speler Seedorf van AC Milan was met twee treffers onbedoeld de aanstichter van het geweld. Hij vindt dat iedereen verantwoordelijkheid draagt voor dit soort ongeregeldheden. ,,Spelers, bestuurders, supporters, media, allemaal zijn we verantwoordelijk. Het is echter onacceptabel wat er zaterdag is gebeurd. In mijn eerste periode in Italië bij Sampdoria toonden geweldige supporters hun liefde voor hun club. Nu is dat allemaal anders'', sprak Seedorf.

Internazionale, de andere topclub uit Milaan, blijft met Juventus, de enige topclub in Turijn, de stand aanvoeren in de Italiaanse competitie.

In het San Siro-stadion won Inter met 3-1 van Piacenza. Batistuta en Vieri (twee keer) scoorden binnen drie minuten samen drie keer. Juventus won met 3-1 bij Como. AC Milan volgt de koplopers op vijf verliespunten.

In de Engelse competitie vergrootte Arsenal zijn voorsprong op Manchester United tot vijf punten. Arsenal, woensdag weer tegenstander van Ajax in de Champions League, maakte indruk met een 5-1 zege bij Manchester City. Na twintig minuten stond het op Main

Road al 4-0 in het voordeel van de Engelse kampioen. De Nederlander Bergkamp opende de score voor Arsenal. De Fransman Henry maakte zijn negentiende seizoenstreffer. Manchester United speelde met 1-1 gelijk bij Bolton Wanderers. De Noor Solskjaer voorkwam in blessuretijd een nederlaag voor United.