Norah Jones wint acht Grammy Awards

Norah Jones was gisteravond in New York de grote winnaar bij de uitreiking van de Grammy Awards. Ze kreeg er acht, waaronder die voor Beste Album (Come Away With Me), Best Song (Don't Know Why) en Best New Artist. Jones, de `geheime' dochter van de beroemde sitar-speler Ravi Shankar, debuteerde in 2001 met Come Away With Me op het befaamde Blue Note-label. Haar gevoelige fluisterjazz werd binnen korte tijd razend populair.

Rapper Eminem, die met The Eminem Show de best verkochte cd van 2002 maakte, won slechts twee prijzen: voor Best Video (Without Me) en Best Rap Album. Bruce Springsteen won drie Grammy's, waaronder een voor Best Rock Album, The Rising. Missy Elliott won de prijs voor Best Female Rap Solo Record, India.Irie die voor Best R&B Album, Nelly voor Best Male Rap Solo Record.

Tijdens de ceremonie werd de onlangs overleden Joe Strummer geëerd. Een supergroep van Elvis Costello, Dave Grohl, Bruce Springsteen en Steve Van Zandt speelde London Calling van Strummers groep The Clash. Ondanks de waarschuwing dat anti-oorlogsuitlatingen op tv zouden worden gecensureerd, riep Fred Durst van Limp Bizkit, als enige op tot bezinning. Simon & Garfunkel zongen The Sound Of Silence.