Neder-Bachs waren bijeen

Zo'n zestig Nederlandse nazaten van de familie Bach waren zaterdag aanwezig op een eerste familiebijeenkomst van de Nederlandse tak van het beroemde Duitse componisten- en muzikantengeslacht. Tijdens een concert in de Utrechtse Domkerk konden zij luisteren naar de Domcantorij die twee werken van hun naamgenoten uitvoerde.

Speciaal voor de gelegenheid schreef dr. Ulrich Leisinger van het Bach Archiv in Leipzig de partituur voor cantate Der Gerechte, ob er gleich zu zeitlich stirbt van Carl Philipp Emanuel Bach. Hij deed dat naar handschriften van de tweede zoon van J.S. Bach (1685-1750). Ook klonk Capriccio über B-A-C-H van Johann Christoper Bach, een volle neef en leerling van J.S. Bach.

Er zijn in ons land 240 Bachnazaten. De meeste van de zestig aanwezige Bachnazaten stammen af van Johann Christoph Bach, een oom van Johann Sebastian en van Veit Bach, een oudoom van de componist.