Gordon zingt zich in finale

Gordon en Bert Heerink gaan door naar de Nederlandse finale van het Songfestival. In de vierde en laatste voorronde kozen zowel de jury als het publiek zaterdag voor I'll be your voice van Gordon. Heerink, die met de hardrockband Vandenberg in de jaren tachtig hits scoorde, kreeg voor Blue skies are for free van de vakjury nauwelijks punten, maar het publiek gaf hem bijna een kwart van de stemmen. Gordon kreeg steun van ruim eenderde van het publiek. Ze strijden op 1 maart met de eerdere voorrondewinnaars Mary Amora, Zooom, Esther Hart, Mango Nuts, Ebonique en Arwin Kluft om de Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in de Letse hoofdstad Riga.

Tegelijkertijd hebben kijkers naar het auditieprogramma Idols Dewi weggestemd. Jamaï, Hind en Jim blijven over. De finale is op 8 maart en de winnaar krijgt een driejarig platencontract aangeboden. De tien finalisten van Idols treden 24 maart opnieuw op in de Rotterdamse hal Ahoy'. De kaartverkoop voor dat concert begint dinsdag.