Topman: ik ben niet gebroken

Hij is op weg naar huis. Peter van Voorst, 59 jaar, waarvan hij 34 jaar bij Getronics heeft gewerkt. ,,Ik ben geen gebroken man'', zegt hij aan de telefoon. ,,Maar ik heb natuurlijk nooit beoogd om op deze manier te vertrekken.'' Hij wil niet inhoudelijk op zijn vertrek ingaan. Dat is met de commissarissen zo afgesproken. Anderhalf jaar was hij de hoogste man van Getronics. Is vandaag de beslissing gevallen om te vertrekken? ,,Er zijn een aantal gesprekken geweest.''

Van Voorst klinkt niet bedrukt, eerder opgelucht. Wordt er nog onderhandeld over een afkoopsom? ,,Nou, daar kan ik beter ook niets over zeggen.''

Toch zal de situatie die nu is ontstaan aandeelhouders niet behagen. Maar daar is een oplossing voor, vindt Van Voorst. ,,Ze kunnen vragen stellen op de bijzondere aandeelhoudersvergadering op 7 maart en ook nog een keer op de algemene aandeelhoudersvergadering op 9 april.'' Maar Van Voorst zal daar niet aanwezig zijn, hoewel hij daar welkom is omdat hij aandelen Getronics bezit. Hij moet schaterlachen. ,,Ik denk eerder dat ik op dat moment lekker hard orgel ga spelen.'' Heeft hij vanavond voor het laatst de deur achter zich dichtgedaan bij Getronics? ,,Dat weet ik niet. Misschien vragen ze me nog even langs te komen om bij te praten.''

    • Mark Houben