Televisie en Radio Voorkeur Zondag

ACTUALITEITEN

Buitenhof. O.a. een gesprek met Rob Scheerens, voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool van Amsterdam, één van de instellingen die onder vuur kwamen te liggen door de hbo-fraude. Verder een debat over de vraag of het bedrijfsleven moet meebetalen aan de kostenoverschrijdingen bij de Betuwelijn. Ned.3, 12.08-13.03u.

Netwerk. Portret van het echtpaar Sies dat zich met hun `voedselbank' inzet voor arme gezinnen in Rotterdam. Verder de kritiek op de Amerikaanse geheime dienst CIA die verzuimde bevindingen van geheime missies in Irak door te spelen aan wapeninspecteur Blix. Ned.1, 20.23-20.55u.

Netwerk. Portret van het echtpaar Sies dat zich met hun `voedselbank' inzet voor arme gezinnen in Rotterdam. Verder de kritiek op de Amerikaanse geheime dienst CIA die verzuimde bevindingen van geheime missies in Irak door te spelen aan wapeninspecteur Blix. Ned.1, 20.23-20.55u.

DOCUMENTAIRE

Tegenlicht: De Foto. Slot van het tweeluik over de zoektocht naar de identiteit van een verdronken Tunesische vluchteling op een foto in de krant. Ned.3, 21.03-22.00u.

In de ban van sport. Portret van de voormalige Duitse bondscoach Bernd Stange (54) die in november 2002 aantrad als bondscoach van Irak. Hoe kon hij werken voor dictator Saddam Hussein en de westerse boycot tegen Irak negeren? Hij was al omstreden vanwege een vermeend Stasi-verleden. In zijn contract liet Stange opnemen dat hij Irak mocht verlaten in geval van oorlogsdreiging. Vorige week kwam hij in Leipzig terug. RTL5, 21.25-22.30u.

Dokwerk: Eindspel. Zie tv-vooraf. Ned.3, 22.40-23.40u.

PRAATPROGRAMMA

Storing. Gesprek met Gretta Duisenberg over haar bezoek aan de bezette Palestijnse gebieden en de dreigende oorlog in Irak. Zij laat eigen opnamen van haar bezoek zien. Ned.2, 23.30-23.55u.

SPORT

Tennis. Rechtstreeks verslag van de finale van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. Jan Siemerink, winnaar van het toernooi in 1998, treedt op als co-commentator. Ned.2, 12.08-17.25u.

FILM

Le gendarme en balade (Jean Girault, 1970, Frankrijk). Vierde aflevering in succesvolle serie gendarmekluchten van driftkikker Louis de Funès. Met pensioen gestuurde brigade komt in Saint-Tropez alsnog in actie. VRT, 13.35-15.15u.

K-9 (Rod Daniel, 1989, VS). Actiekomedie geeft eigen draai aan buddy-clichés. Excentrieke rechercheur James Belushi krijgt een herdershond als partner. BBC1, 14.00-15.30u.

Buud Yam (Gaston J.M. Kaboré, 1997, Burkina Faso). Metaforische vertelling is vervolg op het vijftien jaar oudere Wend Kuuni van dezelfde regisseur. Hoofdpersoon Kuuni is nu volwassen geworden en vertrekt voor een queeste langs de oevers van de Niger. Ned.3, 14.33-16.05u.

The Pest (Paul Miller, 1997, VS). Misdaadkomedie is volledig op de maat gesneden van John Leguizamo. Hij speelt een belaagde oplichter die zich verstopt achter de meest uiteenlopende vermommingen. V8, 18.50-20.15u., onderbroken door reclame.

The Hunted (Jonathan Lawton, 1995, VS). Schaamteloos gewelddadige actiefilm is onbedoelde camp. Christoper Lambert wordt als New Yorkse zakenman in Japan belaagd door gemaskerde ninja-moordenaars. V8, 22.05-24.00u., met reclame.

Für immer und immer (Hark Bohm, 1997, Duitsland). Huiselijk drama waarin Jeanette Arndt de moeder beweert te zijn van het vijf-jarige meisje uit het pleeggezin van Johanna ter Steege. ARD, 23.35-1.00u.

My Fellow Americans (Peter Segal, 1996, VS). Minder fijnzinnige komedie met Jack Lemmon en James Garner als twee vijandige oud-presidenten die als gevolg van idioot complot zijn aangewezen op elkaar en op ordinaire burgers. Ook met Dan Aykroyd, John Heard. Yorin, 23.45-1.30u., met reclame.

Up 'n' Under (John Godber, 1997, Engeland). Feel-good comedy over rugbywedstrijd van losers tegen professionals vliegt moreel gesproken geregeld uit de bocht. Met Gary Olsen. BBC1, 0.15-1.55u.

The Brady Bunch Movie (Betty Thomas, 1995, VS). Bioscoopfilm naar begin jaren zeventig razendpopulaire tv-sitcom, over een uit vader en moeder, drie dochters en drie zonen bestaand gezin laat indirect zien hoezeer de sociale verhoudingen in twintig jaar tijd verhard zijn en voldoet als camp. Met Shelley Long. BBC2, 1.25-3.00u.

RADIO

OVT. In het eerste uur historicus Ignaz Matthey over de vangst van zangvogels en kwartels en aandacht voor de vraag hoe het beleid van de Amerikaanse president wordt verkocht. In het tweede uur historicus Peter Koolmees over hormonen en dioxine in vlees en vis. Tot slot het eerste deel van een tweeluik over de geschiedenis en praktijk van huisarts-schilder Alphons Winters (1906-2000) in Sittard. Radio 1, 10.00-12.00u.

Opium. Schrijver en socioloog Herman Franke vertelt over zijn nieuwe roman Wolfstonen die het leven beschrijft van acht bewoners van een nieuw appartementencomplex midden in een volkswijk. Ook journaliste Ester Bakker over haar wandelboek Ik loop rond Abcoude en neem mee. Radio 1, 19.04-20.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met voormalig tafeltennisster Bettine Vriesekoop. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Onder meer een gesprek met vertaalster Zsuzsó Pennings van het boek Monsieur Nicolas over de Franse middenstand van Fransman Rétif de la Bretonne (1734-1806). 747AM, 23.00-24.00u.

Volgspot. Tweede deel van het jubileumconcert naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van het programma. Na middernacht Micheline van Hautem over haar programma Songs of Jacques Brel. Radio 2, 23.04-1.00u.