Is oud worden verstandig?

Ik ben een 37-jarige vrouw, woon op kamers, ik heb een bijstandsuitkering van 625 euro per maand, een schuld van 3.500 euro, geen voorziening voor mijn oude dag, geen uitzicht op een betaalde baan en zit in therapie. Is het wel verstandig om oud te worden, financieel gezien dan?

(J. de D.)

Het goede nieuws is dat op uw 65ste de AOW wacht. In principe hoeft u daar niets voor te betalen en de uitkering is gekoppeld aan de prijsstijgingen. U heeft dus recht op een geïndexeerd, levenslang ouderdomspensioen. Dat neemt niemand u af. Is de gemiddelde indexatie 2 procent per jaar, dan bedraagt de alleenstaanden AOW over 28 jaar bijna 20.000 euro.

In de nacht van zondag 23 op maandag 24 febr. (01.00 u) beantwoordt Adriaan Hiele geldvragen van luisteraars in het NCRV-programma Nachtlicht.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen via de website www.nrc.nl/Hiele

    • Adriaan Hiele