INTERNET

Wil je weten of je wel genoeg verdient in vergelijking met je collega's? Op internet is de vergelijking snel gemaakt.

Salariswijzer Op de site van het weekblad Intermediair krijg je na het invullen van een aantal vragen voor het zogeheten Salariskompas direct antwoord op de vraag of je salaris overeenkomt met het niveau bij andere organisaties. Op basis van criteria als leeftijd, opleidingsniveau en bedrijfstak wordt een brutosalaris berekend

www.intermediair.nl

Loonwijzer De vakcentrale FNV heeft samen met de Universiteit van Amsterdam de Loonwijzer ontwikkeld. Op basis van een doorlopende enqûete op internet is een database (nu bestaande uit circa 50.000 salarisgegevens) samengesteld waaraan iedereen zijn eigen salaris kan toetsen. Regelmatig wordt er onderzoek gepubliceerd naar trends die uit de gegevens naar voren komen

www.loonwijzer.nl

CAO-regelingen De Arbeids- inspectie is een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Arbeidsinspectie houdt toezicht op bedrijven en verzamelt veel informatie, bijvoorbeeld over beloning. Er is heel veel te vinden op het gebied van collectieve arbeidsvoorwaarden (CAO's). Daarnaast is via de site van de Staatscourant te achterhalen welke regelingen in iedere CAO zijn opgenomen

www.arbeidsinspectie.n

www.sdu.nl/staatscourant/cao/caonederland.html

Verzamelpagina's Salarisadministrateur Leo van Hoogdalem heeft een website gemaakt waar veel praktische info over salarissen is te vinden, bijvoorbeeld de auto van de zaak en verlofregelingen. Startpagina heeft eveneens een dochterpagina waar van alles over salarisssen en andersoortige beloningen is te vinden. Hier is via het invullen van de Salarischeck snel te achterhalen wat voor welke functie een gebruikelijke beloning is. Ook handig bij het kiezen van een nieuwe loopbaan