GELD IS NIET ALLES

Bob van de Vooren, 28 jaar, accountmanager bij Onetomarket, verdient naast een basissalaris een bonus voor elke nieuwe klant en een percentage over de gerealiseerde omzet.

,Ik heb een hekel aan haantjesgedrag en helaas kom je dat maar al te vaak tegen in de internetwereld. Vooral een aantal jaren geleden, toen internet op zijn hoogtepunt was, ging het bij veel mensen alleen om zo veel mogelijk geld verdienen. Ik heb genoeg jongens gezien die er aan onderdoor gingen. Belangrijk aan een baan is voor mij de uitdaging van het werk, de dienst die je verkoopt en de sfeer in het bedrijf.

,,Ik werk twee maanden bij Onetomarket. Het bedrijf houdt zich bezig met internetmarketing. We zorgen ervoor dat de websites van onze opdrachtgevers hoge posities behalen in de zoekmachines. Hierdoor worden die sites beter bezocht. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want zoekmachines wisselen regelmatig van criteria om sites wel of niet te tonen.

,,Mijn taak is onder andere contact leggen met nieuwe klanten. Daarvoor bel ik veel, licht ik bedrijven voor over onze diensten en ben ik vaak op pad. Het contact met al die mensen motiveert me enorm. Ik ontmoette een man die ondanks een dwarslaesie zijn werk bleef doen. Door zulke ontmoetingen realiseer ik me wat belangrijk is in het leven.

,,Ik vind het heel goed dat ik beloond word voor goed werk. Maar geld is niet het belangrijkst. Als je te veel voor het geld gaat, merkt de klant dat onmiddellijk. Het werkt averechts. Ik sport veel, binnenkort doe ik een cursus mediteren. Zo neem ik afstand van mijn werk.''

    • Marjolein te Winkel