EXTRAATJE IS PRETTIG

Theo van der Putten, 38 jaar, werkplaatschef bij Carglass in Helmond, krijgt een bonus als de vastgestelde doelstelling wordt behaald en ontvangt daarnaast per klus een toeslag, afhankelijk van de zwaarte van het werk.

,,Wij helpen onze klanten dag en nacht, in de werkplaats en op locatie. 's Nachts kunnen mensen bellen in geval van nood. Degene met nachtdienst kan dan ter plaatse een nieuwe ruit of een noodruit in de auto zetten. Over het algemeen moet je in een week dat je nachtdienst hebt vijf tot tien keer op pad.

,,Ik heb wel eens meegemaakt dat in een wijk verschillende achterruiten waren vernield. Allemaal door dezelfde mensen. En er was niets gestolen, het was puur vandalisme. Bij dit soort acties kunnen mensen van streek zijn en proberen we ze gerust te stellen. Het is natuurlijk nooit leuk als je halve auto gesloopt is.

,,Ieder jaar stellen we een aantal doelen waar we op beoordeeld worden. Klantvriendelijkheid, mobiliteit, dat zijn belangrijke dingen. Als we de doelstellingen halen, krijgen we een bonus. We doen ons best en de beloning ervoor inspireert ons om dat te blijven doen.

,,Daarnaast krijgen we een toeslag voor iedere ruit die we zetten. Afhankelijk van de klus, want voor een voorruit krijg je meer dan voor een zijruit. Maar het gaf voor mij de doorslag om hier bij Carglass te komen werken. Want ik zeg altijd: je werkt om te leven, maar je leeft niet om te werken. En aan het eind van de maand is het toch leuk om een extra centje te hebben.''

    • Marjolein te Winkel