Die ook...?!

Met de tentoonstelling Die ook...?! Oz Almogs beknopte Index Judaeorum: kroniek van een culturele obsessie' wil de schilder Oz Almog afrekenen met de vooroordelen over joden. Hij doet dat aan de hand van zo'n 350 portretten van joden, van Jezus tot Nina Brink, Fred Astaire en Meryl Streep.

,,Juist door de blonde actrice Goldie Hawn naast de Weense schrijver Hugo von Hoffmansthal [houdt Almog] je dan ook een spiegel voor, waarmee je eigen vooroordelen worden ontkracht. [...] Want zelden heb je zo'n samengeraapt zooitje gezien. En precies daarmee lijkt Almog zijn publiek te willen verbazen.''

Michel Krielaars, 19 februari 2003

A'dam, R'dam, Utrecht, E'hoven, Groningen, Breda, Nijmegen, Enschede, Lelystad, Zoetermeer, Wageningen, Hulst

T/m 9 juni Joods Historisch Museum, J.D. Meijerplein 2-4/ Amsterdam. Open: dag. 11-17u. Inl: 020-6269945 of www.jhm.nl