De mooie tranen van J.Lo

Terwijl de laatste hit van Jennifer Lopez, `Jenny from the Block', de top 40 nog niet uit is, staat haar nieuwste hit al in de tipparade. In `All I have' wordt de zangeres uit de Bronx geholpen door LL Cool J. De rapper genoot in de jaren tachtig wereldfaam dankzij onder andere de hit `I need love'. Bij de jongste generatie muziekliefhebbers – waar J.Lo een grote schare fans heeft – is James Todd Smith, oftewel LL Cool J, oftewel Ladies Love Cool James, hooguit bekend als acteur in onder andere Deep Blue Sea en Charlies Angels. Dankzij Jennifer Lopez krijgt hij de kans zich voor de nieuwe generatie te presenteren. Voorwaarde hiervoor was wel dat hij genoegen moest nemen met een bijrol. Geldt over het algemeen in samenwerkingen tussen rappers en zangeressen dat de hoofdrol naar de rappers gaat en voor de zangeres alleen een refreintje is weggelegd, bij een samenwerking met J.Lo gelden duidelijk andere regels. Hier draait het om de dame.

Zoals iedere song van Jennifer Lopez is ook `All I need' een gegarandeerde hit. In de Amerikaanse billboard hot 100 staat het nummer al drie weken op de eerste plaats. Binnen afzienbare tijd zal de clip dan ook in Nederland op alle muziekzenders meer keren per dag te zien zijn. Het is dus heel jammer dat de clips, net als de muziek van Lopez, stuk voor stuk weinig gewaagd of verrassend zijn. `All I Have' sluit aan bij wat we eerder van haar zagen. Geen artistieke shots, maar gewoon een nieuwe stapel designer-kleding, de nieuwste gadgets en hier en daar wat dure accessoires. De aandacht die de latina opeist maakt LL Cool J tot accessoire in een rode winterjas. Zelf schuift Jennifer door het beeld in warme, witte jacks met bontkraag (het is winter), loopt ze op naaldhakken door de sneeuw (dat is nep) en sjouwt ze met haar vijfdelige Louis Vuitton kofferset naar haar vriendinnetjes (het is uit). Zelfs wanneer ze huilend over straat loopt omdat ze haar vriendje heeft gedumpt, met uitgelopen make-up van de tranen en een neusje rood van het snuiten, zie je nog dat iedere vierkante millimeter van J.Lo bewerkt is door een visagist. De lipgloss; de pasteltinten die haar op een suikerspin doen lijken; de zelfbruinende crème van Dior die haar die geweldige glanzende huid geeft; de gladgeföhnde haren; de Manolo Blahnik-muiltjes; het is gestyled tot in ieder detail. De wereld van Jennifer Lopez is dan ook niet stijlvol, maar stylevol. Zodat iedere nieuwe clip saaier wordt om naar te kijken.

    • Marjolein te Winkel