Cody Chesnutt

De uit Atlanta afkomstige Cody Chesnutt deed er tien jaar over om zijn eerste cd op te nemen en uitgebracht te krijgen. The Headphone Masterpiece heet dit debuut nu, al had het evengoed `The Bedroom Masterpiece' kunnen heten. Want Chesnutts cd klinkt alsof hij met rammelige apparatuur in een slaapkamer werd opgenomen. Zesendertig liedjes zijn er maar liefst te horen. De stijl gaat van licht psychedelich tot nu-soul of singer-songwriter-achtig. Chesnutt is al vergeleken met Lenny Kravitz, want met hem heeft hij de hang naar een romantische jaren zestig-aanpak gemeen. Maar Chesnutt is eigenwijzer. Daar in die slaapkamer liet hij de effecten gieren, zijn drumcomputer kraken en de opnames ontsporen. Zijn stem klinkt meestal hoog en licht geëxalteerd. Chesnutt heeft de gave van de melodie, die vervolgens op een nonchalante manier wordt uitgewerkt, net als bijvoorbeeld bij Robert Pollard (Guided By Voices) en zelfs Sean Lennon. De liedjes zouden prachtig kunnen zijn, maar klinken hier nog te schetsmatig.

Cody Chesnutt. The Headphone Masterpiece (Ready Set Go)

    • Hester Carvalho