BEDRIJFSFUNDAMENT

Freddy Eikelboom, 32 jaar, verkoopleider bij Euroboek/ECI, krijgt naast een basissalaris een bonus die gebaseerd is op de prestaties van zijn teams.

,,De vertegenwoordigers van Euroboek/ ECI verdienen een bonus per geworven klant. Die bonus komt bij het vaste salaris, dat een procent of vijf boven het minimumloon zit. Een goeie vertegenwoordiger kan het basissalaris verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Vooral als je een jaar of 17, 18 bent en het basissalaris laag is, trekt dat geld enorm aan. Iedereen komt hier in de eerste plaats voor het geld werken. Ik durf zelfs te zeggen dat het presta- tieloon het fundament van het bedrijf is.

,,Euroboek/ECI is een onderdeel van mediaconcern Bertelsmann AG, die onder andere ook RTL4 en 5 onder zijn hoede heeft. Euroboek/ECI heeft zes vestigingen in Nederland en een in België.

De vertegenwoordigers spreken mensen op straat of thuis aan en geven informatie over Euroboek/ECI. De mensen kunnen ter plekke lid worden. Mijn taak is om de teams leiden, om het maximale uit de vertegenwoordigers te halen. Ik zorg voor een goede sfeer binnen de teams. Daarnaast let ik goed op hoe de vertegenwoordigers met hun werk bezig zijn. De kans bestaat dat sommigen zich helemaal over de kop werken om maar zo veel mogelijk bonus op te strijken. Ze hebben zichzelf niet in de hand en belanden zo thuis. Dat is de schaduwzijde van het prestatieloon. Mijn taak is om dat te voorkomen. Mijn bonus is gebaseerd op de prestaties van het team. Als mijn vertegenwoordigers goed presteren is dat mede dankzij mijn leiding. En daar word ik voor beloond.'

    • En Marjolein te Winkel