Atos Origin moet naam veranderen van rechter

De Frans-Nederlandse ICT-dienstverlener Atos Origin moet van naam veranderen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch besloten, zo heeft de bijna-naamgenoot Atos Beleidsadvies en -onderzoek gisteren gemeld. Het Amsterdamse bedrijf had de zaak aangespannen omdat het last heeft van naamsverwarring. Atos Origin gaat in beroep tegen het vonnis. ,,We hebben vrijwel dagelijks te maken met verkeerd geadresseerde post. Ook storten klanten van Atos Origin geld op onze rekening'', aldus directeur B. Jansen van Atos Beleidsadvies en -onderzoek. Verder nemen klanten automatisch aan dat zijn bedrijf onderdeel is van het ICT-concern. Het Amsterdamse bedrijf werkt al sinds 1987 onder de naam Atos. Het Franse Atos, dat in 2000 fuseerde met Philips-dochter Origin, dateert van 1997.