Actie tegen proteststerren

Er zijn Amerikanen die hun buik vol hebben van de prominente oorlogsprotesten van hun Hollywoordsterren. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat meer dan 30.000 bezoekers van de website www.ipetitions.org de moeite hebben genomen om een petitie te ondertekenen waarin wordt geprotesteerd tegen `Hollywoodsterren die hun beroemdheid misbruiken om de verdediging van ons land te frustreren'. Ook de Amerikaanse conservatieve senator John McCain vindt het sterrenprotest maar niets: ,,Als Washington een soort Hollywood voor lelijke mensen is dan is Hollywood een Washington voor simpele zielen.'' Toch groeit ook buiten Hollywood de lijst met proteststerren gestaag. De Britse popband The Rolling Stones, op tournee in Australië maakte duidelijk dat hij sympathiseert met de mondiale protesten en het als Britse geadopteerde popidool Madonna zal in haar komende videoclip tegen Bush en de oorlog ageren door een granaat te werpen tijdens een modeshow waarin camouflagekleding wordt getoond. Ook Michael Jackson maakt samen met Bee Gee Barry Gibb een anti-oorlogsplaat.