Aaliyah: I Care 4 U

Een reeks rap- en r&b-sterren lipt de zangpartij van Aaliyah in haar nieuwe single `Miss You'. Een passend visueel eerbetoon aan de zangeres die anderhalf jaar geleden stierf bij een dom vliegtuigongeluk. I Care 4 U, een bloemlezing van haar grootste hits en wat onuitgebracht werk, laat horen hoe groot dat verlies was. De nummers van haar door R. Kelly geproduceerde debuut Age Ain't Nothing But A Number (ijdele hoop: Aaliyah's huwelijk op 15-jarige leeftijd met Kelly deed heel wat stof opwaaien) laten een groot talent horen, maar toen Timbaland en Missy Elliott er op One In A Million aan te pas kwamen, blonk haar soepele, op een onnadrukkelijke manier sexy stem pas echt mooi op de futuristische, avontuurlijke beats van deze producers. `Are You That Somebody', `Try Again', `Rock The Boat' en `More Than A Woman' zijn hedendaagse r&b-klassiekers. `Nieuwe' nummers blijven daarbij wat achter, maar laten wel horen dat Aaliyah nog lang niet uitgezongen was. Op de bonus-dvd staan de bijbehorende clips.

Aaliyah: I Care 4 U (Blackground/Unique, distr. BMG)

    • Jacob Haagsma