VS arresteren Palestijnse hoogleraar

Een Palestijnse hoogleraar en drie andere mannen zijn gisteren in de Verenigde Staten gearresteerd op beschuldiging van een samenzwering namens de Palestijnse Islamitische Jihad die in Israël en de bezette Palestijnse gebieden meer dan 100 mensen het leven heeft gekost. Nog vier mannen worden gezocht. Volgens de tenlastelegging hebben zij in de VS financiële en andere steun voor de Islamitische Jihad georganiseerd. Minister van Justitie John Ashcroft zei gisteren geen onderscheid te maken tussen uitvoerders van terreuraanslagen en zij die terreurgroepen willens en wetens steunen: zij spelen allemaal een ,,substantiële rol in internationaal terrorisme''. Professor Sami al-Arian, hoogleraar aan de Universiteit van Zuid-Florida in Tampa, heeft eerdere beschuldigingen van banden met terreurgroepen steeds tegengesproken. Zijn advocaat noemde hem gisteren ,,politiek gevangene''.