Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over de Maharishi-sekte in het Limburgse Vlodrop en de drie voormalige aanhangers die via de FNV 100.000 euro aan achterstallig loon eisen. Verder een gesprek met CDA-onderhandelaar en huidige staatssecretaris Economische Zaken Joop Wijn. Ned.2, 17.30-18.43u.

Netwerk. Aandacht voor de musical Home dat een internaat met pubers uit probleemgezinnen belicht. Probleemkinderen becommentariëren de musical. Ned.1, 20.30-21.55u.

Levy & Sadeghi. Archeologen, kappers, kinderpsychologen, oud-Tweede-Kamerleden, bodyguards, kunstenaars en kinderen geven hun visie op oorlog. Ned.3, 20.38-20.55u.

Nova. Aandacht voor de (on)mogelijke relaties tussen Al-Qaeda en Saddam Hussein en een discussie met columnist Ronald Plasterk over het wetenschappelijk onderwijs. Ned.3, 22.20-23.17u.

Nieuws aan tafel. TV-maker Reinout Oerlemans, Astrid Joosten en staatssecretaris Joop Wijn bespreken de talentwedstrijd Idols, de vraag of geld gelukkig maakt en asielzoekers. RTL4, 22.30-23.30u.

AMUSEMENT & SPORT

Sportpaleis De Jong. Portret van de aan kanker overleden Italiaanse zwaargewichtbokser Primo Carnera (19061967). Ze noemden hem `de reus van Sequals' door zijn imposante lengte van 2,05 meter. Met de maffia op de eerste rij won hij in 1933 in New York in een vol Madison Square Garden de wereldtitel. Ned.3, 20.55-21.15u.

Tv-show. Gesprek met de 41-jarige Amerikaanse filmster George Clooney over o.a. zijn vrijgezellenbestaan, zijn nieuwe film Solaris en president Bush. Verder een komisch optreden van de Canadese sopraan Natalie Choquette en de verkiezing van de Belgische miss Travestie. Ned.2, 21.30-22.30u.

Leed night comedy. Eerste aflevering van een 4-delige serie satirische sketchprogramma waarin de acteurs Steef Kuipers, Christal de Laat en Anya Matthijssen situaties uit het dagelijks leven hilarisch uitvergroten. Ned.1, 0.10-0.40u.

FILM

Housesitter (Frank Oz, 1992, VS). Pathologische leugenaarster Goldie Hawn dringt het leven binnen van de emotioneel onderontwikkelde architect Steve Martin. Ongevraagd neemt ze haar intrek in de luchtige doorzonwoning die hij voor zijn jeugdliefde Dana Delany liet bouwen. Net5, 20.30-22.20u., onderbroken door reclame.

Screamers (Christian Duguay, 1995, Can./VS/Jap.). Low-budget-SF-actiefilm over oorlog op verre planeet. De titel verwijst naar even dodelijke als kameleontische robotten. V8, 20.30-22.25u.

.True Romance (Tony Scott, 1993, VS). Door Quentin Tarantino geschreven, niet echt romantische film over een schlemielige verkoper van strips, een verliefde call-girl en de geest van Elvis. De gewelddadige, ironische hommage aan Tarantino's pulphelden wordt door de regie van Scott danig afgevlakt. Yorin, 22.00-0.15u., met reclame.

If Lucy Fell (Eric Schaeffer, 1996, VS). Kunstenaar Eric Schaeffer deelt appartement met therapeute Sarah Jessica Parker. Zij spreken af van Brooklyn Bridge te zullen springen als zij niet binnen een maand de ideale partner hebben gevonden. Net5, 22.20-24.00u.

Place Vendôme (Nicole Garcia, 1998, Frankrijk). Zie tv-vooraf. Canvas, 23.50-1.25u.

.Play Misty for Me (Clint Eastwood, 1971, VS). Verdienstelijk regiedebuut van Eastwood is pakkende psychologische thriller over diskjockey die kennis krijgt aan een moorddadig psychotische luisteraarster (Jessica Walter) die steeds hetzelfde verzoeknummer vraagt. Net5, 24.00-1.50u., onderbroken door reclame.

Bombay (Mani Rathnam, 1995, India). Rathnam, een van de toonaangevende regisseurs van de moderne Indiase film, maakte een maatschappelijk bewogen drama over een gemengd huwelijk dat onder druk komt te staan wanneer in het Bombay van 1993 rellen uitbreken tussen moslims en hindoes. Ned.3, 0.02-2.22u.

RADIO

De avonden. Na het uitzicht van cabaretière Lianne van Gemert in het Noord-Hollandse Nauerna besprekingen van o.a. de roman Revolutionary road (Richard Yates) en de film The Ring van de Amerikaanse regisseur Gore Verbinsky. In het tweede uur een bezoek aan fotografe Jeanette Bos.

747AM, 22.02-24.00u.

Met het oog op morgen. In de laatste vijf minuten geeft de Rotterdamse schrijver Abdelkader Benali zijn visie op de dreigende oorlog in Irak. Radio 1, 23.04-24.00u.