Drogist in Concertgebouw

De drogisterijketen Kruidvat is de komende drie jaar sponsor van de serie Zondagochtendconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw.

Deze serie, die sinds 1994 bestaat, is een gezamenlijke productie van het Concertgebouw en de Avro, die de veertig concerten van een uur via Radio 4 rechtstreeks uitzendt. Aanvankelijk werd de serie gesteund door de NS, die voordelige treinkaartjes aanbood.

Kruidvat verwierf de laatste jaren bekendheid met een groot aantal aanbiedingen van zeer goedkope cd's. Kruidvat zal ook cd's uitbrengen met opnamen van de zondagochtendconcerten. De magazines van Avro en Kruidvat zullen extra aandacht aan de serie geven. Programmering en eindverantwoordelijkheid voor de concerten blijven bij het Concertgebouw en de Avro.

Op de radio zal de sponsoring door Kruidvat worden vermeld. De hoogte van de bijdrage is niet bekend gemaakt. Volgens Martijn Sanders, directeur van het Concertgebouw, gaat het om een van de grootste sponsorcontracten uit de geschiedenis van het gebouw.

Een eerdere serie concerten die Kruidvat in het Concertgebouw en andere zalen organiseerde, bleek geen publiek succes.