Corus-OR: `McKinsey niet nodig'

De Centrale Ondernemingsraad van Corus twijfelt aan het nut van het inschakelen van adviesbureau McKinsey, aangezien de raad van bestuur van het Brits-Nederlandse staalbedrijf vasthoudt aan de verkoop van de aluminiumactiviteiten aan het Franse aluminiumbedrijf Pechiney. Corus zei dat gisteren in een persbericht.

McKinsey bekijkt op verzoek van Corus de concernstrategie, die gericht is op de productie en verkoop van staal en die uitgaat van verkoop van de aluminiumactiviteiten. ,,De verkoop van de aluminiumactiviteiten is niet ingegeven door strategische keuzes, maar door de ernstige financiële situatie van het concern'', stelt de ondernemingsraad in een vanmorgen uitgegeven persbericht.

De vertegenwoordiging van het Corus-personeel keert zich, net als de raad van commissarissen van Corus Nederland, tegen de aluminiumverkoop, zolang Corus niet garandeert dat de opbrengst wordt gebruikt voor investeringen in de staalproductie in Ijmuiden. De ondernemingsraad is bang dat Corus de opbrengst slechts zal gebruiken om de balanspositie te verbeteren. ,,De oplossing voor de problemen is niet de winstgevende aluminiumactiviteiten te verkopen en de overige bedrijfsonderdelen van Corus Nederland zonder voldoende garanties voor de toekomst verder te laten gaan.''