Brit Awards voor Williams, Eminem en Ms Dynamite

Eminem, Ms Dynamite en Coldplay zijn donderdagavond ieder tweemaal in de prijzen gevallen bij de Brit Awards, de belangrijkste Britse muziekprijzen. Een afwezige Robbie Williams werd voor de veertiende keer onderscheiden. Veteraan Tom Jones werd gelauwerd voor zijn gehele oeuvre. Liberty X kreeg een prijs voor de beste single (Just a Little). Pink was beste internationale vrouwelijke artiest en de Red Hot Chili Peppers waren volgens de jury de beste internationale band. Ms Dynamite, beste Britse soloartieste en beste nieuwkomer, haalde in haar dankwoord uit naar programma's als Idols die sterren lanceren. ,,Wij krijgen die aandacht niet, maar wij werken echt hard.'' Eminem, geëerd als beste internationale soloartiest, veroorzaakte een relletje door het publiek zijn middelvinger te tonen.