`Blijlevens voor rechter gedaagd'

Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport moet de wielrenner Jeroen Blijlevens binnenkort voor de Italiaanse rechter verschijnen. Zijn naam zou voorkomen op een lijst van procureur Bocciolini, die 34 renners en zeventien begeleiders daagt naar aanleiding van de dopingrazzia's die de Italiaanse justitie in 2001 in de Ronde van Italië uitvoerde. Naast Blijlevens behoort volgens de krant ook de Belg Hans de Clercq tot de verdachten. Blijlevens reageerde verbaasd op het nieuws uit Italië. Hij zei van niets te weten. De beschuldigingen houden onder andere verband met bezit van verboden middelen. De gevonden producten waren: cafeïne, insuline, Gh, testosteron, corticosteroïden, anabolica en verdovende middelen. Marco Pantani (acht maanden), Dario Frigo (negen maanden) en Giuliano Figueras (zes maanden) werden al geschorst. De beschuldigden krijgen twintig dagen de tijd om attesten te overleggen, waaruit kan blijken dat ze in het bezit van die producten mochten zijn.