Algerijn erkent poging tot aanslag

De Algerijn Aeroubi Beandalis heeft gisteren voor de Duitse rechter toegegeven dat hij samen met drie andere Algerijnen van plan was om tijdens de jaarwisseling in 2000 een aanslag te plegen op een druk bezochte kerstmarkt in Straatsburg. Tijdens de rechtszaak tegen de vier, die op Kerstmis van dat jaar werden gearresteerd in Frankfurt, erkende hij dat hij in Afghanistan had geleerd om explosieven te maken. Tot nu toe had de groep steeds volgehouden dat ze van plan waren geweest een lege synagoge op te blazen. De officier van justitie eist straffen van tien tot twaalfeneenhalf jaar. De beschuldiging dat de groep deel uitmaakt van een terroristische organisatie heeft justitie laten vallen, omdat het bewijs daarvoor lastig te leveren is en het proces daardoor veel langer dreigde te gaan duren.