Veenman kreeg van Stork 1,8 miljoen mee

Topman Aad Veenman van de Nederlandse Spoorwegen kreeg vorig jaar bij zijn vertrek als bestuursvoorzitter van industrieconcern Stork een gouden handdruk van 1,8 miljoen euro. Dat heeft zijn opvolger Sjoerd Vollebregt gisteren gezegd.

Veenman, die Stork sinds 1998 leidde, lag geregeld onder vuur van de financiële wereld, die vond dat Stork te ondoorzichtig was. Ondanks voortdurende reorganisaties, slaagde hij er niet in het conglomeraat te stroomlijnen.

Veenman heeft overigens geen dag zonder baan gezeten. Op de dag van zijn vertrek werd hij benoemd tot nieuwe topman bij de NS. Volgens Vollebregt hebben de commissarissen bij de afkoopsom gekeken ,,wat gebruikelijk is in dit soort situaties''. Bestuurder Henk Wijninga van FNV Bondgenoten noemt de afkoopsom ,,belachelijk'' gezien de 900 verdwenen banen bij Stork. ,,Veenman is verantwoordelijk voor de oorzaak van die ontslagen.''

STORK: pagina 14