Trappjes zingen weer hun Sound of Music

Vier achterkleinkinderen van kapitein Georg von Trapp, wiens zingende kinderschaar model stond voor de musical The Sound of Music, hebben een cd gemaakt en maken dit jaar een tournee door Amerika.

Sofia (13), Melanie (11), Amanda (10) en Justin (7) zingen vooral traditionele nummers als Danny Boy, Amazing Grace en Scarborough Fair, maar ook het liedje Edelweiss uit de musical. Ze zijn de kinderen van Stefan von Trapp, eigenaar van een metselbedrijf in Montana, nabij de Rocky Mountains.

Kapitein Von Trapp was een Oostenrijkse weduwnaar met zeven kinderen, die in 1935 trouwde met hun gouvernante Maria. Ze vormden een populaire zanggroep en vluchtten kort na de inval van de nazi's over de bergen het land uit. Eind jaren dertig arriveerden ze in Amerika, waar ze tot eind jaren vijftig als beroepskoor werkten. The Sound of Music is gebaseerd op Maria's memoires; de verfilming uit 1965, met Julie Andrews als Maria, heeft zo'n 120 miljoen dollar opgebracht.

Stefan von Trapp is de kleinzoon van Werner, het jongste jongetje van de groep (Kurt in de film). Hij in de tachtig, evenals de twee andere Von Trapp-kinderen die nog in leven zijn. De cd van zijn kleinkinderen kwam voort uit een privé-opname, die ze hem stuurden toen hij om gezondheidsredenen de feestdagen niet bij hen kon doorbrengen. Nu willen ze na The Von Trapp Children, Vol. 1 nog meer cd's maken. De eerste wordt een kerstalbum, met Stille nacht in het Duits.

Tot dusver hebben de zangertjes andere toekomstplannen: wetenschapper, schrijver, politieman of piloot. Zingen blijft een hobby, aldus hun ouders, die de cd opdragen aan God, gezin en vaderland.