OM NAAR UIT TE KIJKEN

MUZIEK

Cecilia Bartoli

De Italiaanse mezzo Cecilia Bartoli, een van de grootste lievelingen van het concertpubliek en de cd-kopers, treedt zondag op in het Amsterdamse Concertgebouw. Begeleid door Le Musiche Nove zingt ze oa werk van Monteverdi en Vivaldi.

Bartoli in Concertgebouw Amsterdam: 23 febr 20u15. Res 020-6718345

POP

Tracy Chapman

De folkzangeres die grootscheeps doorbrak met Fast car, worstelt al jaren om haar `klassieke' debuutalbum uit 1988 in artistiek en commerciëel opzicht te evenaren. Haar zesde cd Let It Rain werd geproduceerd door P.J. Harvey-gitarist John Parish en komt aardig in de buurt van de eenvoud en de roerende liedjes waarmee ze wereldberoemd werd.

20 febr Vredenburg, Utrecht

THEATER

De gelogen gedachte

De populaire Amerikaanse dramaschrijver Sam Shepard (Fort Sheridan 1943) schrijft over het rauwe, alledaagse familieleven in Amerika. De Gelogen gedachte (1984) gaat over het echtpaar Beth en Jake. Nadat Jake Beth het ziekenhuis in heeft geslagen, keren zij beiden naar hun families terug. Er wacht hen daar echter geen helende genegenheid. Na twee jaar kleinschalig werken in Arnhem maakt theatergroep Oostpool met De gelogen gedachte de overstap naar de schouwburgen.

Première 26 febr Schouwburg Arnhem. Tournee t/m 10 mei. Inl. 026-4420918 of www.oostpool.nl

DANS

Something Raw

Vanaf maandag wordt in de Amsterdamse Brakke Grond en Frascati het dansfestival Something Raw gehouden, waarop jonge choreografen zich presenteren in zes voorstellingen. De nadruk ligt op modieuze interculturele mengvormen met muziek, video en performance. Met werk van Nora Helimna, Heine Avda, Brice Leroux, Mustafa Kaplan; het Marokkaans-Vlaamse Les Ballets de Grand Maghreb en de Noors-Iraanse Hooman Sharifi, afkomstig uit de hiphop-scene. In Frascati 3 staan twee video-installaties, van Michael Jahoda en André Gingras.

Van 24 febr t/m za 1 maart in de Brakke Grond en Frascati, Amsterdam. Inl 020-6266866 of www.brakkegrond.nl.

LITERATUUR

Rosenboom en Franke

Twee winnaars van grote literaire prijzen publiceren de komende week hun nieuwe roman. Thomas Rosenboom (Librisprijs 2000 voor Publieke werken) komt met De nieuwe man, een vader-en-zoonboek over een Groningse scheepsbouwer. Van Herman Franke (AKO-prijs 1998 voor De verbeelding) verschijnt Wolfstonen, het verhaal van acht personages op zoek naar rust in hun nieuwe appartementencomplex in een vijandige volkswijk.

Thomas Rosenboom: `De nieuwe man', uitg. Querido, vanaf 27 febr in de winkel; Herman Franke: Wolfstonen, uitg. Podium, vanaf 24 febr

BEELDENDE KUNST

DEAF

Dinsdag 25 februari gaat in Rotterdam de dertiende editie van het Dutch Electronic Art Festival van start. DEAF03 is een interdisciplinaire biënnale op het gebied van kunst en technologie.

Er worden kunstwerken getoond die met behulp van de modernste technieken tot stand zijn gekomen, zoals interactieve installaties, internetprojecten, robots en geluidswerken. Het thema van dit jaar,

Data Knitting, gaat in op de wijze waarop informatie vergaard en ontsloten wordt via databases en archieven. Kunstenaars als Geert Mul, David Link Lynn Hershman, Jeffrey Shaw en Blast Theory laten zien hoe zij hun weg vinden in de huidige informatiemaatschappij.

Dutch Electronic Art Festival. 25 febr t/m 9 maart op diverse locaties in Rotterdam (o.a. Las Palmas, V2, Rotterdamse Schouwburg en Calypso).

Inl: http://deaf.v2.nl of 010-7501515.