Jelle

Sinds Jelle verhuisd is, zien de fietsen in de studentenstalling er weer even saai uit als vroeger. Met behulp van schaar en plakband maakte hij uit plastic tasjes nieuwe jasbeschermers, kettingkasten of dekjes voor kapotte doorweekte zadels. Hij wist precies welke tasjes de billen werkelijk droog hielden en welke tevens, door hun kleurechtheid voorkwamen dat diezelfde billen het aanzien kregen van een mandrilkont.

Hij leefde zich erop uit: een zwangere kreeg een kettingkast met de opdruk van Prénatal, voor het fuifnummer ontwierp hij jasbeschermers die links reclame maakten voor slijterij Gall & Gall, rechts beplakt waren met stickers van de Condomerie, en de homo zat op roze rozen.

Nu zijn de fietsen weer onverbloemd gammel. De studenten hebben natte billen en broekspijpen vol kettingsmeer.

    • Monica Metz