EN VERDER

Indische helden

Het Indisch Huis start met de Indorockers een reeks tentoonstellingen met als thema `Indische helden'. De Indorockers waren vanaf de jaren 1950 geweldig populair in brede lagen van de Nederlandse bevolking en erbuiten; zij werden bewonderd door The Beatles. Als voortrekkers in de muziek introduceerden ze de rock and roll in Europa en gaven er hun eigen, onmiskenbare draai aan. Een eigen sound en een macho presentatie op het podium. De belangstelling voor de huidige optredens bewijst dat ze nog zeer geliefd zijn bij een groot publiek. Fotograaf Jeroen Scheffer heeft recentelijk een aantal opvallende, geposeerde portretten gemaakt van individuele Indorockers thuis, van complete bands en van de onafscheidelijke groupies.

Indorockers. Van 22 febr t/m zo 22 juni. Indisch Huis, Javastraat 2-b, Den Haag. Open di t/m zo 11-17u Inl. 070 3462616. Entree €2,50.

Lentetuin

Van 27 februari tot en met 3 maart is in Breezand de Lentetuin met Egypte als thema. De mooiste soorten bolbloemen worden geshowd door de bloembollenkwekers. Tulpen, lelies, narcissen, cokussen, hyacinthen, fritillaria's en irissen. Naast de bolbloemenexpositie is er een vakbeurs de bloembollenkwekers, Agri. Hier presenteren de toeleveranciers voor de agrarische sector zich met de nieuwste ontwikkelingen. Verder zijn er workshops en is er kinderopvang.

Sportcomplex ZAP, Ceresplein 1, Breezand. Van 27 febr t/m 2 mrt 10-22u Op 3 mrt 10-20u. Entree €5. Tot 12 jr €2.

PC-Dumpdag

nOp 22 februari is in de RAI Amsterdam voor de 75ste keer de PC-Dumpdag. Een plek waar bedrijven, handelaren en winkeliers hun overbodige voorraden, leuke partijtjes ingeruilde machines, software, hardware en supplies slijten in een ongedwongen sfeer. Bezoekers snuffelen naar gebruikte computers, onderdelen, winkeldochters, restpartijtjes, inkt en cd's.

RAI 22 febr 10-16u. Entree €5.