Bedrijfstak jute

Met het artikel `Jute een kwijnende bedrijfstak' (NRC Handelsblad, 14 februari) wordt geen recht gedaan aan de enige in Nederland overgebleven Jute- en Linnenweverij S.I. Zwartz BV te Oldenzaal, een bedrijf dat net als Ter Horst in Rijssen in 1835 werd opgericht, en dat nu in handen is van een telg uit de vijfde generatie van de oprichtersfamilie Zwartz. Een bedrijf bovendien dat kerngezond is en pas verhuisd is naar een nieuw gebouwde moderne fabriek op een Oldenzaals industrieterrein.

In ons bedrijf draaien moderne projectiel-weeefmachines die een scala van jute en andere producten fabriceren die mede door de modegevoeligheid van de artikelen in eigen bedrijf worden geverfd en gefinished niet zo makkelijk in Aziatische landen gemaakt kunnen worden. Van de productie wordt ca. 50 procent geëxporteerd.

    • Directeur S.I. Zwartz Bv Oldenzaal
    • Ronald A. Zwartz