Pathé-bioscopen keren terug in bioscoopladder

Na een afwezigheid van ruim twee jaar keren de Pathé-bioscopen vanaf 6 maart terug in de bioscoopladder van de landelijke dagbladen van PCM (NRC Handelsblad, de Volkskrant, Algemeen Dagblad en Trouw).

Begin 2001 trok het Pathé-concern zich terug na een conflict met de uitgever over de tarieven. Volgens H. Binsbergen van Pathé zijn de kosten nu lager, omdat PCM een andere opmaak en opzet van de pagina met de filmadvertenties in het vooruitzicht stelt. Binsbergen ontkent dat het stoppen met adverteren een nadelige invloed had op het bezoek aan zijn theaters: ,,Alleen in Tuschinski, Amsterdam en Rembrandt, Utrecht had het enige invloed. We betreuren onze beslissing in 2001 achteraf niet, en denken nu weer voor de beste oplossing te kiezen.'' De afgelopen twee jaar stonden in de vier kranten alleen de onafhankelijke arthousebioscopen in de bioscoopladder.