Man verdacht van overrijden jongen

De politie Brabant-Noord heeft een 36-jarige man uit Heusden aangehouden die ervan wordt verdacht afgelopen zondag de elfjarige Hakan Çelik opzettelijk te hebben aangereden.

De jongen liep verwondingen op aan gezicht en handen, en moest een nacht in het ziekenhuis verblijven. Inmiddels is hij weer thuis.

Volgens de politie achtervolgde de 36-jarige man in zijn auto vier jongens, die een ei tegen het raam van zijn woning hadden gegooid. In de Suitbertusstraat haalde hij Çelik en een vriendje in, die samen op een fiets waren gevlucht. Ooggetuigen hebben de politie verteld dat de automobilist het tweetal omver reed, waarna hij nog tweemaal op Çelik is ingereden. Ze meldden dat de jongen ,,vijf meter'' is meegesleept tot de auto stopte.

Omstanders zouden de wagen daarna hebben opgetild om de jongen in veiligheid te brengen. Een woordvoerder van de politie zegt dat Çelik ,,achteraf gezien erg veel geluk heeft gehad dat hij niet ernstiger gewond is geraakt''.

De 36-jarige man zou ,,rake klappen'' van omstanders hebben gekregen. Hij heeft tegenover de politie verklaard dat hij de jongens op hun daad wilde aanspreken en dat hij geen moment de opzet had ze letsel toe te brengen. De automobilist wordt verdacht van poging tot doodslag en is vandaag voorgeleid aan de rechter-comissaris, die beslist of hij langer in hechtenis zal blijven.