Krajicek verslaat in Ahoy' Robredo

Richard Krajicek heeft zich gisteren ten koste van de Spanjaard Tommy Robredo geplaatst voor de tweede ronde van het World Tennis Tournament in Ahoy' 7-6, 6-7 en 6-2. De Nederlander, die de afgelopen weken opnieuw aan de kant had gestaan met een blessure aan de elleboog, kon terugkijken op een redelijk geslaagde rentree.

Voor het eerst sinds 1999 was Krajicek weer als deelnemer aanwezig op het toernooi waarvan hij volgend jaar zelf de directeur is. De afgelopen jaren stonden een conflict met de vorig jaar overleden toernooi-directeur Wim Buitendijk en verschillende kwetsuren zijn deelname in Rotterdam in de weg. Krajicek onderstreepte gisteren nog eens dat hij nu echt bezig is aan zijn laatste optreden als speler in Ahoy'. Hij won het toernooi in 1995 en in 1997.

Krajicek, die vorige week na een jarenlange samenwerking afscheid nam van zijn coach Rohan Goetzke, kwam gisteren openlijk terug van het idee om na de US Open van dit jaar definitief zijn actieve loopbaan af te sluiten. Hij wil indien hij fit blijft natuurlijk - ook volgend jaar nog op enkele toernooien verschijnen waaronder Wimbledon. Hij zal daarover met de spelersvakbond ATP in overleg treden.

Door de elleboogblessure was de deelname van Krajicek in Rotterdam opnieuw onder druk komen te staan. Op het toernooi van Milaan kreeg hij weer klachten waardoor de tennisser zich moest afmelden voor het Davis-Cupduel met Zwitserland. Vorige week kon hij de training hervatten en voelde Krajicek zich fit genoeg in Rotterdam zijn opwachting te maken. Zonder naar eigen zeggen `top' te spelen schakelde Krajicek de talentvolle Spanjaard Robredo uit.