Interimmer bouwt nieuwe wijken

De Principaal, ontwikkelaar van en voor woningcoörporaties in Nederland, heeft een nieuwe directeur. Peter Kuenzli (53) gaat het bedrijf voor onbepaalde tijd ad interim leiden nadat de vorige directeur het veld moest ruimen wegens problemen met het moederbedrijf, vastgoedfonds LievendeKey. Kuenzli krijgt naar eigen zeggen te maken met ,,ambitieuze en vernieuwende'' projecten, ,,geen middle of the road''. De Principaal realiseerde onder meer het Silodamproject in de Amsterdamse haven, waar oude pakhuizen werden omgetoverd tot huur- en koopwoningen en bedrijfsruimten. Kuenzli, die een eigen bedrijf heeft dat interim-managers levert aan grote stedelijke ontwikkelingsprojecten, werkt ook ad interim in Enschede, waar hij leiding geeft aan de wederopbouw van de wijk die verwoest werd bij de vuurwerkramp. Niet dat daar ook problemen waren, maar ,,er was bij de gemeente niemand anders beschikbaar voor dit werk''.

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat