Eerste verlies voor HypoVereinsbank

HypoVereinsbank (HVB), na Deutsche Bank de grootste bank van Duitsland, heeft voor het eerst in haar geschiedenis verlies geleden. Vorig jaar boekte de bank een verlies van 858 miljoen euro, na een winst van 967 miljoen in 2001. In het vierde kwartaal werd een verlies van meer dan 1 miljard euro geleden. De vandaag gepubliceerde jaarcijfers waren slechter dan analisten hadden verwacht. In het vierde kwartaal moest HVB de voorziening slechte leningen met 1,32 miljard euro vergroten. Op jaarbasis trof de bank een voorziening van 3,79 miljard euro, onder andere een gevolg van de ondergang van het mediaconcern Kirch en vliegtuigbouwer Fairchild Dornier. Bestuursvoorzitter Dieter Rampl rekent erop het eerste kwartaal van 2003 weer met winst af te kunnen sluiten.