Commissarissen bij de dokter

Dokterdokter.nl, een onafhankelijke internetsite die sinds twee jaar medische informatie levert aan onder meer consumenten, medici en zorgverzekeraars, dijt zo uit dat het een raad van commissarissen heeft aangesteld. Hans de Boer (voorzitter van MKB Nederland), Niek de Jong (voorzitter Arcares) en Robin Linschoten (kroonlid van de SER) gaan toezicht houden op het bedrijf, dat maandelijks door 200.000 mensen geraadpleegd wordt. Volgens directeur Robert van Wijk zijn de commissarissen nodig omdat Dokterdokter.nl (`Binnen zonder kloppen') zich wegens de toegenomen belangstelling voor ziekteverzuim nog meer wil richten op informatie- en dienstverlening aan zorgverzekeraars, arbodiensten en reïntegratiebedrijven. ,,Er komt steeds meer aandacht voor arbeidsgerelateerde klachten, zoals rugpijn. Maar de regels rond zieke werknemers zijn zo complex dat we een brede politieke, bedrijfseconomische en verzekeraarsblik goed kunnen gebruiken.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat