Barcelona behaalt tegen Inter elfde Europese zege

Voetbalclub FC Barcelona heeft gisteren door een 3-0 zege op Internazionale uit Milaan een nieuw record gevestigd in de Champions League. De ploeg, onder leiding van de Serviër Antic, bleef dit seizoen voor de elfde keer op rij zonder puntenverlies De vorige tien zeges behaalde Barcelona onder de Nederlandse trainer Van Gaal, die wegens de slechte resultaten in de nationale competitie werd ontslagen. Barcelona is halverwege de dubbele speelronde al bijna zeker van kwalificatie. De club kwam tegen Inter snel op voorsprong door een treffer van de Argentijnse dribbelaar Saviola. Nog voor rust zorgde aanvoerder Cocu voor een 2-0 voorsprong. Halverwege de tweede helft zorgde Kluivert op aangeven van Saviola voor de 3-0 eindstand. Inter heeft nog drie punten voorsprong op Newcastle United, dat met 3-1 won bij Bayer Leverkusen. In groep B behaalde Valencia een 1-0 zege bij AS Roma. De Spaanse counterploeg won in Stadio Olimpico dankzij een intelligent doelpunt van de Noorse spits Carew. AS Roma blijft puntloos in de poule van Ajax.