Akkerbouwer in de handel

Bram Hulshof (63) wordt de hoogste baas van de eenentwintig Kamers van Koophandel in Nederland. En dat is meer dan een ceremoniële functie, zegt hij. Hulshof, tevens belangrijkste man van de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente, krijgt twee gewichtige zaken op zijn bordje: de vervolmaking van het centrale handelsregister, waarbij ondernemers digitaal wijzigingen in het register kunnen invoeren, en het beheer van het nog niet bestaande basisbedrijvenregister, zeg maar de burgerlijke stand van het bedrijfsleven, waarin nu nog verspreid geregistreerde gegevens van ondernemingen worden samengevoegd. ,,Het zou logisch zijn om dat onder te brengen bij de Kamers van Koophandel'', volgens Hulshof, ,,omdat die al veel gegevens hebben.'' Doel van die automatiseringsprojecten is om op termijn de verplichte heffing voor ondernemers te verlagen. Behalve voorzitter van de Kamers van Koophandel is Hulshof onder andere akkerbouwer op zijn eigen landgoed in Twente (,,nee, ik zit niet zelf op de trekker''), president-commissaris van een landgoed in Drenthe en commissaris in een ziekenhuis.

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat