Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over de laatste grote Fokkervestiging in Woensdrecht waar eenderde van het personeel wordt ontslagen. Ned.2, 17.30-18.43u.

Netwerk. Reportage over de voormalige Amerikaanse Golfveteraan, Ken Nichols O'Keefe die door zijn aanwezigheid in Bagdad de Amerikanen wil afhouden van een aanval op Irak. Verder een groep allochtonen die tijdens hun inburgeringscursus een bezoek brengt aan het Havenmuseum in Rotterdam. Ned.1, 20.30-20.58u.

Het elfde uur. Gesprekken met Europarlementariër Hanja Maij-Weggen over de crisis tussen de EU en de NAVO en met kinderoncologe Eveline de Bont over de actie `In de wereld van kinderen hoort geen kanker'. Ned.1, 21.48-22.35u.

DOCUMENTAIRE

Terug op de werkvloer. Aflevering in de serie waarin leidinggevenden voor een aantal dagen teruggaan naar de onderste regionen in hun bedrijf. Vanavond directeur Aart Voets van het vleeswarenbedrijf Stegeman. Als slagerszoon wil hij de ambachtelijke kwaliteit van de producten van zijn vader handhaven. Ned.3, 19.03-19.35u.

Andere tijden. Dankzij de hulp van miljoenen vrouwen kon Amerika de Tweede Wereldoorlog winnen. Amerika leverde in 1942/1943 de grootste economische prestatie uit de wereldgeschiedenis door met vrouwen zoveel wapens te produceren dat Japan en Duitsland in een paar jaar verslagen konden worden. Ze werden aangelokt door een propagandaoffensief, waarin Rosie the Riveter, de charmante maar vastberaden arbeidster centraal stond. Ned.3, 20.30-21.05u.

Factor: Dertien maanden zon. Reportage over de hongersnood in Afrika en een bezoek van de directeur van het Wereldvoedselprogramma aan Ethiopië. Gisteren door Dick Wittenberg in tv-vooraf besproken. Ned.1, 23.15-23.38u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd in de Champions League van Arsenal tegen Ajax. Na deze wedstrijd een analyse van Johan Cruijff en samenvattingen van de andere wedstrijden. Ned.2, 20.25-24.00u.

KUNST

R.A.M. Over de invloed van vrouwen en het ideale vrouwbeeld met o.a. actrice Halina Reijn, cabaretière Sanne Wallis de Vries en GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema. Verder een reportage over Valerie Steele van het Fashion Institute of Technology in New York en een gesprek met zanger Nick Cave over zijn romantische vrouwbeeld. Ned.3, 23.17-0.38u.

FILM

Bicentennial Man (Chris Columbus, 1999, VS/Duitsland). Robin Williams als een als butler geprogrammeerde robot die in de 22ste eeuw zijn latente emoties onbeantwoord weet. Sentimentele science-fiction van de regisseur van Home Alone. SBS6, 20.30-23.15u., met reclame en Hart van Nederland.

Reality Bites (Ben Stiller, 1994, VS). Conventionele, voortzwalkende romantic comedy over onvoldane generation X-jongeren. Met Ethan Hawke als slome intellectueel en Winona Ryder als een in haar werk gefrustreerde tv-maakster. V8, 20.30-22.15u., met reclame.

Sinbad the Sailor (Richard Wallace, 1947, VS). Amusante `swashbuckler' met Douglas Fairbanks jr. in de titelrol. Ook met Maureen O'Hara, Anthony Quinn, Walter Slezak. Morgen, BBC2, 12.00-14.00u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met Rita Horst die bij de KRO de tv-serie Knofje over een meisje van vierëneenhalf regisseert. De serie is gebaseerd op de kinderboeken van Burny Bos. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété met Thomas Verbogt en L.H. Wiener en de sketchclub van Wim de Bie en Annet Malherbe. Na elven een gesprek met illustrator en journalist Frank Dam over zijn boek Beatmeisjes, portretten van popzangeressen uit de periode 1963-1969. Na half twaalf Afrikaanse popmuziek. 747AM, 22.02-24.00u.

Radio retro. Derde aflevering in een twaalfdelige serie met oude fragmenten belicht het jaar 1935 met o.a. aandacht voor de voetbalwedstrijd tussen Nederland en België en de begrafenis van koningin Astrid. Radio 4, 23.00-24.00u.

IDFA flies t(r)opics. Reportage over filmproducent en Surinamer Eddy Wijngaarde die in navolging van het International Documentary Festival vorig jaar december in Paramaribo ook een documentairefestival hield. Een verslag van Rogeria Burgers met onophoudelijke regens en voortdurende chaos. Radio 1, 0.04-0.45u.