Rotterdammer het zwaarlijvigst

Rotterdam is de meest vette stad van Nederland. De havenstad huisvest het grootste aantal zwaarlijvige inwoners, heeft de meeste junkfoodgelegenheden, kent weinig parken en open ruimtes en het rookgedrag van de Rotterdammers wordt getypeerd als ,,slecht''.

Enschede is de fitste stad van Nederland, bleek gisteren uit onderzoek van het magazine Muscle & Fitness. Voor het onderzoek werden de twintig grootste steden met in totaal 4,4 miljoen mensen onderzocht. De gegevens zijn in vijf hoofdpunten samengevat: gezonde gewoonten, vetfactoren, dodelijke zonden, natuurlijke omgeving en stedelijke kenmerken. In Amerika worden al enkele jaren soortgelijke onderzoeken gehouden. Vooral de waterkwaliteit en het aantal parken en open ruimten van Enschede werden goed gewaardeerd. Ook het groot aantal winkels waar gezonde voeding te koop is, scoorde goed. Volgens Muscle & Fitness is het aantal gevallen van zwaarlijvigheid de laatste twintig jaar verdrievoudigd.