Overvallers weg met `stalen kist'

De drie overvallers, die gisteren een bedrijfspand van Brinks Waardetransport in Alkmaar beroofden, zijn nog voortvluchtig en in het bezit van ,,een grote stalen kist met waarde'', bevestigde directeur J. van Werkhoven van Brinks vanmorgen. Wat er precies in de kist zat, wilde hij niet kwijt.

Na het rammen van het bedrijfspand met een gestolen shovel vluchtten de overvallers in een uit dezelfde plaats gestolen witte bestelbus. In Sint-Pancras stapten zij volgens getuigen over in een bestelbus, aldus de politie. ,,Deze in Duivendrecht gestolen bus werd uitgebrand gevonden in Amsterdam Zuid-Oost.''

Zowel Van Werkhoven als de politie sluiten niet uit dat een werknemer van Brinks betrokken was bij de overval of informatie heeft gelekt. ,,We zijn een eigen intern onderzoek gestart waarop zes tot acht mensen van onze gespecialiseerde veiligheidsdienst zijn gezet,'' aldus Van Werkhoven. Hij benadrukt dat dit standaard is bij elke overval. Bovendien krijgen de slachtoffers professionele hulp binnen het bedrijf. Het politiekorps Noord-Holland-Noord heeft acht rechercheurs op de zaak gezet die worden bijgestaan door het Bovenregionaal Kernteam (BRT). Dit team werd opgericht na de overval op een geldtransport van Brinks in december vorig jaar en houdt zich alleen bezig met overvallen op waardetransporten.