Fischer-Dieskau zegt masterclasses en lezing af

De bariton Dietrich Fischer-Dieskau heeft gisteren zijn masterclasses en een lezing in het Amsterdamse Concertgebouw over de liedcomponist Hugo Wolf afgezegd. De 77-jarige bariton heeft te veel last van een al langer opspelende bronchitis. ,,Hij had al afspraken in Londen en Stuttgart afgezegd en was naar Beieren gegaan om op te knappen'', aldus een woordvoerder van het evenement, dat was georganiseerd ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van Wolf. De masterclasses zullen later dit jaar plaatsvinden, de `Hugo Wolf Centennial Day' gaat zaterdag zoveel mogelijk door. Aankomende zangers laten dan horen wat ze in andere masterclasses hebben geleerd. Voor de lezing over Wolf wordt een vervanger gezocht. De masterclasses waren al vrijwel uitverkocht.