ANWB verwacht files naar wintersport

De ANWB verwacht komend weekeinde lange files op wegen naar wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. De verkeersdrukte wordt veroorzaakt door het aanbreken van de voorjaarsvakantie. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten. In het midden en noorden van Nederland beginnen de vakanties vrijdag. In het zuiden van het land beginnen de vakanties een week later. De ANWB verwacht dat er dit weekeinde ongeveer 550.000 mensen op weg gaan naar hun vakantiebestemmingen. Ongeveer 380.000 Nederlanders vertrekken naar het buitenland voor een skivakantie. Omdat ook in de populaire wintersportlanden dit weekeinde vakanties beginnen, verwacht de ANWB, vooral op zaterdag, grote verkeersopstoppingen op de wegen naar de sneeuwgebieden.

Op de uitvalswegen van Parijs wordt vrijdagmiddag al grote drukte verwacht. Zaterdag verwacht de ANWB grote files op onder meer de A6 tussen Parijs en Lyon, de A40 tussen Macon en Genève en de A43 tussen Lyon en Chambéry. Ook in het zuiden van Duitsland staan zaterdag waarschijnlijk grote files. In Oostenrijk worden verkeersopstopingen op de doorgaande wegen verwacht. De knelpunten bevinden zich voornamelijk op de route via de Fernpas en op de wegen in Voralberg, Tirol en het Salzburgerland.