Vijftien doden bij geweld Gaza en Jordaanoever

Bij geweld op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook zijn de afgelopen 24 uur elf Palestijnen gedood, van wie twee vannacht bij een nieuwe grote inval van het Israëlische leger in Gaza. Tijdens deze inval, die vanochtend werd beëindigd, bliezen militairen een gebouw van vijf verdiepingen op dat eigendom was van een locale leider van de moslim-extremistische organisatie Hamas, Ahmed al-Ghandur. Volgens een Israëlisch legercommuniqué is Ghandur verantwoordelijk voor de dood van vier Israëlische militairen die zaterdag in het noorden van de Gazastrook om het leven kwamen toen een bom onder hun tank ontplofte. De verantwoordelijkheid voor deze aanval werd opgeëist door drie groepen, waaronder de gewapende arm van Hamas. Volgens de Israëlische krant Ha'aretz maakt Israël zich op voor een grootscheeps legeroffensief tegen Hamas in de Gazastrook.