Recordscore voor Els

Met een score van 29 slagen onder par (het baangemiddelde) heeft de Zuid-Afrikaanse golfer Ernie Els dit weekeinde het record van de laagste score over 72 holes gebroken op de Europese tour. Hij verbeterde de score van min 27 van Jerry Anderson uit 1984 in Crans-sur-Sierre in Zwitserland.

De 33-jarige Els verdiende met zijn zege in West-Australië ruim 250.000 euro. Hij won dit jaar vier (Zuid-Afrika, twee keer Hawaii en nu Australië) van de vijf toernooien waar hij aan meedeed. In januari won hij ook al een toernooi van de Amerikaanse tour op Hawaii met een recordscore voor die golftour van 31 onder par. De Amerikaanse en Europese tours zijn gescheiden golfcircuits, die alleen de vier majors delen. Een aantal topspelers zoals Els speelt op beide tours.

Het toernooi van de Amerikaanse tour, in San Diego, werd dit weekeinde gewonnen door Tiger Woods, in zijn eerste toernooi sinds zijn knie-operatie op 12 december. Tweede werd de Zweed Carl Petterson met vier slagen achterstand. Zaterdag maakte Woods op de laatste hole een bijzondere misser. Hij sloeg vanaf bijna 300 meter de bal in een tent van een sponsor en raakte een vijfjarige jongetje op zijn hoofd. Het jongetje had geen ernstig letsel en werd getroost met een gesigneerde handschoen van Woods.