Ramkraak Brink's

Drie onbekenden hebben vanochtend een overval gepleegd op het pand van Brink's geldwaardetransportbedrijf in Alkmaar, zo meldt een politiewoordvoerster. Zij ramden het pand met een shovel waarna zij het bedrijf binnendrongen. Volgens J. van Werkhoven, directeur van Brink's, is het nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt.

Het aanwezige personeel kreeg op het moment van de overval een briefing in de kantine en hoorde een harde knal elders in het gebouw. Daar waren de rolluiken geramd, maar was de kooiconstructie, die het pand van binnen beveiligt, nog intact volgens Van Werkhoven. Toen de personeelsleden poolshoogte namen, zagen ze de overvallers vluchten, zegt de politiewoordvoerster. De brand, die ontstond toen de shovel tijdens de kraak vlam vatte, is door de brandweer geblust.

Of het dezelfde daders waren als bij de overvallen op geldwagens vorig jaar wist directeur Van Werkhoven niet. ,,Dit is in ieder geval een andere manier van werken.'' De daders ontkwamen met een witte bestelbus. Drie kilometer verderop in het plaatsje Sint Pancras werd de bus verlaten aangetroffen. Bij het ter perse gaan van deze krant hielden agenten met behulp van honden en een helikopter een klopjacht op de vermoedelijke daders. Het kraken van bedrijfspanden van geldtransporteurs is niet nieuw. December vorig jaar werd geprobeerd de deur van een Brink's vestiging in Heerlen op te blazen.