Passagiers gewond bij treinongeluk

Bij een treinongeluk nabij het Brabantse Dorst (gemeente Oosterhout) nabij Breda hebben gisteravond tien reizigers snijwonden opgelopen. Zes van hen zijn behandeld in ziekenhuizen in Breda en Oosterhout.

Volgens de NS is een reizigerstrein, op weg van Venlo naar Den Haag, geraakt door een openstaande laadklep van een tegemoetkomende Duitse goederentrein. Bij de botsing werden de ruiten van de twee achterste coupés vernield, waardoor glassplinters de trein in vlogen en de passagiers verwondden. De spoorwegen kunnen nog niets zeggen over de precieze toedracht van het ongeluk, dat om kwart over zes gebeurde. De reizigerstrein, waarin ruim honderd mensen zaten, wordt vandaag onderzocht door de politie. Ook de Raad voor de Transportveiligheid stelt een onderzoek in. Het spoorverkeer op de trajecten Breda-Tilburg, Breda-Roosendaal en Tilburg-Den Bosch raakte gestremd, maar is vanmorgen weer op gang gekomen.