Marokkanen afgetuigd

Zeven jongens zijn gistermorgen rond één uur op het station van Schagen door de politie aangehouden voor mishandeling van drie Marokkaanse jongens. De skinheads spreken van een vechtpartij, nadat een meisje uit hun groep door de drie zou zijn bedreigd, maar volgens een woordvoerster van de politie was daar geen sprake van.

Een negentienjarige Marokkaan liep door de klappen en schoppen hoofdletsel op, maar kon na behandeling door het ambulancepersoneel weer naar huis. ,,Zijn twee vrienden konden ontkomen'', aldus de woordvoerster.

De drie uit Amsterdam afkomstige jongeren wilden in Schagen gaan stappen. ,,Toen zij overal werden geweigerd, besloten ze terug te gaan.'' Op dat moment was er ook een hardcorefeest in Schagen aan de gang. Hierop kwam volgens de woordvoerster ,,een grote groep skinheads en gabbers af''. De op zaterdag extra alerte politie was snel ter plaatse.

De aangehouden jongeren zijn afkomstig uit de regio Alkmaar en variëren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar. Of er sprake is van een verband met een extreemrechtse organisatie kon de politie nog niet zeggen. De zeven skinheads zijn gisteren in de loop van de dag weer vrijgelaten.

Voor de politie is nog niet duidelijk wie wat heeft gedaan, maar zij onderzoekt de zaak.