Herman Meijer nieuwe voorzitter van GroenLinks

De Rotterdamse ex-wethouder Herman Meijer is zaterdag op het congres van GroenLinks gekozen tot voorzitter van de partij. Meijer was door de partij aanbevolen en werd door de leden uit vijf kandidaten gekozen na twee stemrondes. Hij behaalde 29 stemmen meer dan de Amsterdamse ex-wethouder Frank Köhler. In zijn eerste rede als voorzitter zei Meijer dat hij GroenLinks ,,opnieuw wil uitvinden.'' De partij moet volgens hem opnieuw de thema's benoemen die voor de toekomst belangrijk zijn, zoals immigratie, Europese eenwording, vredesoperaties en emancipatie. Verder dient GroenLinks zich te bezinnen hoe de partij aan macht kan winnen. Hij betoogde dat de partij bondgenoten moet zoeken bij maatschappelijke bewegingen. Meijer volgt als voorzitter Mirjam de Rijk op, die door de leden op de derde plaats voor de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer werd gekozen. Het partijbestuur had haar als nummer twee voorgedragen.