Clubrecord doelman Gentenaar

Doelman Dennis Gentenaar van NEC vestigde afgelopen zaterdagavond in Enschede een clubrecord tijdens de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente. Tot aan het doelpunt van Twente-speler Polak bleef de 27-jarige Gentenaar 644 minuten zonder tegentreffer. Daarmee passeerde hij de oud-keepers Schellekens en De Bree, die namens NEC respectievelijk 610 en 571 minuten verschoond bleven van tegendoelpunten. Het record van voormalig doelman Stuy van Ajax bleef staan: de Ajacied wist zijn doel 1078 minuten schoon te houden. Desalniettemin is Gentenaar tevreden over zijn prestatie.

Vind je het jammer dat het je niet gelukt is om Heinz Stuy te achterhalen?

Dennis Gentenaar: ,,Aan de ene kant is dat natuurlijk wel een gemiste kans. Als je als doelman goed in je vel zit, is het een ambitie om zolang mogelijk de nul vast te houden. Aan de andere kant wist ik dat het heel erg lastig zou worden om het record van Stuy te breken. Ik heb in ieder geval ruim zes wedstrijden geen tegendoelpunten geïncasseerd, en daar kan ik best wel trots op zijn. Al is dat natuurlijk ook de verdienste van de hele ploeg.''

Heb je tijdens de wedstrijd tegen FC Twente gedacht aan het record van Stuy?

,,Nee, absoluut niet. Gedurende een duel ben je als doelman erg geconcentreerd, je probeert voortdurend om de mensen vóór je te coachen. Verder was het voor ons belangrijker om drie punten te pakken in Enschede. Met de zege op Twente hebben we goede zaken gedaan. NEC kruipt nu langzaam maar zeker in de richting van de subtop.''

Je prestaties blijven niet onopgemerkt. Nederlandse en Belgische topclubs zouden je in de gaten houden.

,,Ach, dat zie ik allemaal nog wel. Ik laat alles gewoon maar op me afkomen, al ik ben er natuurlijk wel heel blij mee dat men mijn goede keeperswerk respecteert. Ik speel nu voor het derde jaar in het eerste elftal van NEC en ik ga elk seizoen nog vooruit. En ja, natuurlijk filosofeer ik ook weleens over mijn toekomst. Het is altijd een uitdaging om bij een profclub te spelen.''